LabCenter can’t feel the SCVMM as it’s not configured


Finally after completing my infrastructure and start to use it, when I access the Lab center it doesn’t work and give me a gray message that said “the Lab Management maybe not configure”  when I check this error I found the following:

When I open the TFS Admin console and open the Lab Management node and click reconfigure and test the name of the SCVMM it give me an error I do many things but the problem was not normal the problem that when the TFS machine lose the domain trust of the active directory this happen

I face also the following errors:

Team Foundation Server cannot contact the following Virtual Machine Manager

The following library share could not be verified because of one or more errors: name: ‘name’ path: ‘\network path‘ . Possible causes include: a) the library server is currently unavailable, or b) the library share was deleted, renamed, or removed and added back in SCVMM. Delete this library share from project collection, close the dialog, reopen it, and then add it again to project collection.”

So I do the following

  • Uninstall SCVMM from the hyper v machine and deleted it’s database
  • You may need to un-join and rejoin the domain again for the hyper v machine
  • You may need also to un-join and rejoin the domain again for the TFS machine
  • You may need to create a library and make it as network share first and give the TFSSERVICE read and write permission on it
  • Try to verify the library from the TFS Admin console in the application tier node
  • If it’s not verified you will need to add new library from SCVMM Admin by adding folder and share and give TFSSERVICE Read/write share permission after that you can delete the default library folder and re add it again, but remember you can’t delete library from Team collection unless you put another one

For some little help see the following page

http://msdn.microsoft.com/ru-ru/library/ff966328.aspx


Share This: